3 ergonomiske tips til hjemmekontoret

Hvad end du arbejder hjemme nogle timer eller en enkelt dag om ugen, eller måske endda fuldtid, er indretningen af dit hjemmekontor vigtig. Ikke mindst bør den være ergonomisk, så du så vidt muligt forebygger smerter og gener.

 

Hjemmearbejde bliver mere og mere almindeligt, hvorfor hjemmekontorerne også bliver flere og flere. Her er det vigtigt at tage ansvar for en god indretning, som er skånsom for din krop og din sundhed. Læs med og få 3 tips!

1. Vælg en ergonomisk stol

Dit hjemmekontor skal selvfølgelig udstyres med et skrivebord og en kontorstol, og du bør ikke blot vælge tilfældige produkter. Tværtimod kan du med fordel tage et kig på Danmarks bedste udvalg af kontorstole og sætte dig for at finde den mest ergonomiske og sunde løsning. 

 

Det vil som regel være en stol, der hjælper med at holde blodcirkulationen i gang, og som har et vist antal muligheder for justering. Eksempelvis skal stolen gerne kunne hæves og sænkes i både sæde og ryg. Det er også en fordel, hvis vinklen kan indstilles på sæde og ryglæn.

 

På den måde bliver din krop aflastet bedst muligt. Det er vigtigt, for du kræver nemlig meget af den, når du sidder ned en hel dag. Stolens udformning, og dens muligheder for varierede siddepositioner, er derfor alfa og omega.

2. Invester i et hæve-sænkebord

Et hæve-sænkebord hører ikke til de billigste borde på markedet, men det kan være en virkelig god investering til dit hjemmekontor. Bordpladen kan nemlig hæves og sænkes, så du både kan sidde ned og stå op i løbet af arbejdsdagen. 

 

Det er meget belastende for kroppen at sidde ned i mange timer ad gangen, hvorfor et hæve-sænkebord kan gøre en stor ergonomisk forskel. Kombineret med en super kontorstol har du et rigtig godt udgangspunkt for et skånsomt hjemmekontor.

3. Stor skærm og separat tastatur

Hvis du har meget arbejde, der skal ordnes hjemmefra, kan det ikke nytte noget, at du sidder sammenkrummet over din bærbar. Det er nemlig alt andet end en ergonomisk løsning. Tværtimod skal du sørge for at have en stor skærm, som er adskilt fra tastaturet. 

 

På den måde undgår du at sidde med krum ryg og bøjet nakke, samt løftede skuldre for at nå tastaturet. Det er bestemt ikke sundt i længden, og selvom det måske føles okay for en periode, kan det give bagslag på den lange bane.

 

Du kan med fordel tjekke Arbejdstilsynets krav ud, hvis du har en arbejdsgiver. Vedkommende kan nemlig være forpligtet på at stille visse ting til rådighed, såfremt du arbejder hjemme et vist antal timer om ugen – heriblandt en stor skærm og et separat tastatur.